actualitat

1 de maig

Comunicat amb motiu de la jornada mundial dels...

8 de març 2021

Comunicat de la Pastoral Obrera amb motiu del 8...

testimonis

Ronald Fernández

El Ronald havia de viatjar al Perú, la seva terra natal, per casar-se amb la seva parella. La COVID-19 ha fet que perdés la feina i hagi gastat tots els seus estalvis en sobreviure. Cuiner de professió, ha començat a fer plats casolans els caps de setmana per tirar endavant. Com ell, 5 de cada 10 persones ateses per Càritas es troben sense feina, un 13% més que abans de la COVID-19.

Vídeo →

Pamela Carvajal

La Pamela Carbajal fa 7 mesos que va arribar a Barcelona amb el seu fill. Des de llavors, el fet de no tenir papers va fer que anés sobrevivint amb feines informals i vivint en habitacions de relloguer. Des que va començar l’Estat d’Alarma no ha pogut treballar i s’ha sentit insegura a l’habitació de relloguer on viu.

Vídeo →

Yolanda Vargas

La Yolanda Vargas és tallerista i estava treballant en Centres Cívics a Barcelona i a Badalona quan va començar l’Estat d’Alarma. Tenia estalvis suficients per mantenir-se a ella i el seu fill fins que aquests es van acabar. Ara té l’esperança que tot es pugui reactivar aviat per tornar a estabilitzar l’economia familiar.

Vídeo →

Sergi i Oriol

Abans

Érem companys de feina i ens van quedar a l’atur en un moment en què era gairebé impossible trobar un lloc de treball per compte aliè.” →

Ara

Cerveses Cornèlia

El Sergi i l’Oriol , juntament amb el David i la Judit, han creat Cornèlia, una cooperativa de cervesa artesana que els ha donat un lloc de treball i la possibilitat de relacionar passió, habilitats i amistat.

Paola

Abans

“Superar una situación de violencia de género me encontré sola, en el paro y con un niño con TDAH. Entonces decidí poner en valor mi formación.”→

Ara

Associació de musicoteràpia

La Paola ha creat una associació especialitzada en
trastorns generalitzats del desenvolupament de menors i per les seves famílies, i ja compta amb un equip de 10 terapeutes.

Dàlia, Enric i Marc

Abans

“Teníem experiència en el món editorial, la comunicació i la gestió cultural i volíem posar en marxa una llibreria que també fos centre cultural de proximitat.” →

Ara

Llibreria La Tribu

La Dàlia, l’Enric i en Marc han obert La Tribu, una llibreria cooperativa de caràcter familiar i comunitari que persegueix ser un espai de trobada i participació.